Hatha Yoga Gentle
 


Een heerlijke les niet alleen voor ouderen maar ook voor iedereen die het rustig aan wil doen. Deze les benaderd yogahoudingen op een eenvoudige manier, begeleid door de adem. Juist als je beperkt bent in je beweging, omdat je een blessure hebt, ziek bent of ouder wordt, heb je baat bij yoga of ‘gentle’ yoga. Je leert bewegen binnen je grenzen. En soms liggen die grenzen verrassend verder dan je denkt.

Lichamelijk brengt yoga meer soepelheid en blijven de spieren getraind. Je leert meer invloed uitoefenen op de beweging en houdingen van het lichaam, waardoor je je beter in balans voelt. Dit vermindert angst voor bijvoorbeeld vallen, overbelasting of een blessure. En heeft een positief effect op het herstelproces na b.v. een ziekteperiode.


 

Rust voor je geestIn een yoga les komt ook je geest tot rust. Door de oefeningen leer je je eigen grenzen te ontdekken en te accepteren wat onveranderbaar is. Een oefening die ook in het dagelijks leven effect heeft. Het geeft rust en inzicht.

Naast verschillende lichaamshoudingen leer je werken met verschillende ademhalingstechnieken. In elke les besteed je extra aandacht aan verschillende gewrichten, b.v. je heupen, knieën, enkels, polsen, ect. Op een vriendelijke manier, zodat het niet belastend is. Ook word je uitgedaagd met evenwichts- en concentratiehoudingen. Oefening baart kunst!
 

YogaRoots.nl