Hatha Yoga
 

Wat is Yoga?

Yoga is een oude leer uit India over lichaam, adem, concentratie en ontspanning. Het is tevens een levensfilosofie die de mens als geheel ziet: met zowel lichaam als geest en ziel en tracht diens harmonie en eenheid te ervaren.

Hoe werkt Hatha Yoga?

Het regelmatige beoefenen van Hatha yoga heeft een positieve invloed op onze gezondheid en bevorderd de bewegelijkheid van ons lichaam. We versterken onze spieren, onze organen, het zenuwstelsel en activeren ons doorbloedingssysteem. De geest wordt alerter en scherper. Het beoefenen van yogahoudingen (Asanas), ademhalings- en ontspaningsoefeningen (Pranayamas) brengen het lichaam in evenwicht, daardoor verdwijnen spanningen en verdiepen we het gevoel van aanwezigheid.
Door de ademhaling te verdiepen en te verruimen zal de levenskracht (Prana) beter doorstromen en kun je jezelf beter concentreren.

Yoga stimuleert de eenheid van lichaam, geest en ziel.

Yoga voor iedereen

Yoga is voor alle mensen, onafhankelijk van leeftijd, geslacht of lichamelijke beperkingen. Zie hiervoor ook Yoga Gentle.

Wanneer grondige beheersing van de houdingen is bereikt, dan is de inspanning om ze aan te nemen licht, en wanneer het denkvermogen volkomen vereenzelvigd is met de grenzeloosheid van de ruimte, wordt de houding bestendig en aangenaam.

Patanjali (boek II, Sutra 47)
 

 

YogaRoots.nl